Sök och boka hotell i Dublin

Vi Garanterar de lägsta priserna. Över 50 000 hotell världen över.
Boka nu & Spara upp till 70% !!

Incheckning:
Utcheckning:

Dublin sevärdheter


Dublin sevärdheter. Dublin, med sina omkring 500 000 invånare, är den största staden på Irland. Varje år lockar Dublin en stor mängd turister från världen över. Dublin är stad med mängder av sevärdheter. Flera av dessa vittnar om Dublins långa och spännande historia.

En mycket stor sevärdhet i Dublin är Abbey Theatre, som är den irländska nationalscenen. Teatern invigdes 1904. Under årens lopp har många kända irländska författare och skådespelare verkat vid teatern. Om du är intresserad av att se någon föreställning på Abbey Theatre kan du gå in på teaterns hemsida. Här hittar du aktuell information.

Trinity College är en annan av Dublins mest kända sevärdheter. Detta lärosäte invigdes redan 1592 av Drottning Elizabeth. Trinity College ligger mitt i centrala Dublin. Idag består detta universitet av fem fakulteter: Arts and Humanities, Social and Human Sciences, Engineering and Systems Sciences, Health Sciences och Science. Idag går omkring 15 000 studenter på Trinity College.

Under en vistelse i Dublin bör man ta tillfäller i akt och besöka Irlands Nationalmuseum. Här kan du hitta utställningsobjekt som sträcker sig så långt bak i tiden som 7000 f. Kr. Numera är Irlands Nationalmuseum uppdelat i två stycken byggnader. Den ena ligger på Kildare Street medan den andre ligger på Arbour Hill. Om du är intresserad av celtic- och medeltidskonst ska du styra kosan mot Kildare Street. Är du mer intresserad av dekorativ konst och social historia är det byggnaden vid Arbour Hill som gäller.

Vikingabyn Dyflin är en stor sevärdhet i Dublin. Här har du en unik möjlighet att uppleva 1000-talets Dublin. Under ett besök på vikingabyn Dyflin fördjupar du också din kunskap om vikingar. The Old Jameson Distillery tillhör också en av Dublins största sevärdheter. Destilleriet ligger i gamla Dublin, norr om floden Liffey. The Old Jameson Distillery startades 1780 och har sedan 1997 varit öppet för allmänheten.

Den dryckesintresserade bör också besöka Guiness Storehouse. Här får du lära dig om hur man tillverkar en stout. Längst upp i byggnaden finns en bar och utsikten över Dublin är magnifik. Guiness Storehouse är en av Irlands absolut största attraktioner.

James Joyce Center är ett museum där man kan beskåda den store författarens verk och ägodelar. Du kan också följa med en guidad tur som tar dig runt i de kvarter där James Joyce växte upp. Som turist i Dublin är det en god idé att skaffa sig ett så kallat Dublin Pass. Detta kort ger dig fritt inträde till ett flertal attraktioner. Som innehavare av ett Dublin Pass kan du också ta del av olika rabatter och specialerbjudanden.

Innan du reser till Dublin kan det vara en god idé att köpa en karta över staden. På så vis kan du enkelt se hur de olika sevärdheterna ligger i förhållande till varandra. Därmed blir det också enklare att planera sin semester i Dublin. Vidare kan det vara bra om du håller koll på de aktuella väderprognoserna för Dublin. Då kan du ta de spännande museerna under regniga dagar och utomhusaktiviteter när det är solsken. Har du fler frågor om sevärdheter i Dublin kan du också gå in på staden turistbyrå. Den hittar du på 2 Suffolk St.